Autostoel groep 1

Filteren
Geen producten gevonden, neem contact op met onze klantenservice voor alternatieven.

Autostoel groep 1

Het kopen van een geschikt autostoeltje is lastig en belangrijk, want je wilt je kleintje zo veilig mogelijk meenemen in de auto. Een autostoel uit groep 1 is geschikt voor kinderen met een gewicht van 9 tot 18 kg. Hierbij hoort een leeftijd van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar. De stoeltjes uit deze groep worden meestal gebruikt als opvolger van autostoeltjes uit groep 0 of 0+.

Een van de belangrijkste kenmerken van autostoeltjes uit groep 1 is dat het kindje in de meeste gevallen in de rijrichting van de auto zit. Soms zit het kindje nog steeds met de rug in de rijrichting, maar dat komt maar zelden voor. Een ander belangrijk kenmerk is dat autostoelen uit groep 1 meestal vastgezet worden met een isofix-bevestiging of een driepuntsgordel. Het kindje zelf zit vast door middel van een harnasgordel.

Het is belangrijk dat je wacht met overstappen van groep 0 naar groep 1 tot je kindje echt te zwaar of te lang is voor het autostoeltje uit groep 0 of 0+. Kleine kinderen worden namelijk vaak te snel in een "vooruitkijkend" autostoeltje geplaatst en het is veiliger als het kindje met de rug in de rijrichting zit. In deze positie worden de nek en het hoofd van het kindje namelijk beter beschermd in het geval van een botsing.

Wij verkopen autostoeltjes van verschillende merken, waaronder Nania, Fisher Price, Disney en Ferrari. De meeste autostoeltjes in groep 1 die wij aanbieden zijn van het merk Nania. De Nania autostoeltjes zijn erg populair dankzij de prijs/kwaliteitverhouding en de vrolijke designs.