Zuinige terrasverwarmers

Bij het kiezen van de meest zuinige terrasverwarmer zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Zuinigheid kan worden beïnvloed door het type verwarming, het vermogen, de brandstof en extra functies. De Heuts terrasheater specialist geeft jou advies om je te helpen bij het vinden van de meest zuinige terrasheater.

Welke soort terrasverwarmers zijn er

Het type terrasverwarmer heeft invloed op de efficiëntie en het energieverbruik. Over het algemeen zijn elektrische terrasverwarmers zuiniger dan gasgestookte modellen, vooral als je rekening houdt met de totale kosten op lange termijn.

Elektrische terrasverwarming

  • Geen brandstof nodig
  • Eenvoudige installatie
  • Beperkte mobiliteit bij wandmontage
  • Afhankelijk van energietarieven

Kies voor een elektrische terrasverwarmer als je op zoek bent naar de meest zuinige optie op lange termijn. Hoewel de initiële aanschafkosten mogelijk iets hoger zijn dan bij gasgestookte verwarmers, zal het lagere energieverbruik zich op de lange termijn terugbetalen.

Gasheaters

  • Krachtige warmte afgifte
  • Eenvoudiger te verplaatsen
  • Heeft een opwarmtijd
  • Afhankelijk van gasfles

Hoewel gasgestookte terrasverwarmers efficiënt kunnen zijn in het afgeven van warmte, hebben ze een lager rendement dan elektrische verwarmers vanwege warmteverlies door de verbranding van gas. Daarnaast moet je rekening houden met de kosten van gasflessen of aansluiting op de gasleiding.

Vermogen

Het vermogen van de terrasverwarmer bepaalt hoeveel warmte het apparaat kan produceren. Een hoger vermogen betekent niet altijd dat de verwarming efficiënter is. Het is belangrijk om het vermogen af te stemmen op de grootte van het te verwarmen gebied.

Houd met het juiste vermogen dus rekening voor jouw specifieke situatie. Als je een klein terras hebt, is een lagere wattage (bijvoorbeeld 1500W) voldoende. Voor grotere gebieden kun je een model met een hoger vermogen (bijvoorbeeld 2000W) overwegen, maar zorg ervoor dat het niet overbodig krachtig is om onnodig energieverbruik te voorkomen.

Extra functies

Sommige terrasverwarmers worden geleverd met extra functies die de efficiëntie en het energieverbruik kunnen beïnvloeden.

Thermostaat. Een terrasverwarmer met een thermostaat kan de warmteafgifte regelen op basis van de omgevingstemperatuur, waardoor energie wordt bespaard als het niet te koud is.

Tijdschakelaar. Een tijdschakelaar stelt je in staat om de verwarming alleen in te schakelen wanneer dat nodig is, waardoor onnodig energieverbruik wordt voorkomen.

Bewegingssensor. Sommige terrasverwarmers hebben een bewegingssensor die de verwarming activeert wanneer er mensen in de buurt zijn. Dit voorkomt dat de verwarming onnodig aan blijft staan wanneer er niemand aanwezig is.

Richt functie. Terrasverwarmers met een richtfunctie kunnen de warmte gerichter afgeven, waardoor er minder energie verloren gaat aan het verwarmen van ongebruikte gebieden.

Kies voor terrasverwarmers met extra functies die passen bij jouw behoeften. Een thermostaat en tijdschakelaar kunnen bijdragen aan een zuiniger gebruik van de verwarming, terwijl een bewegingssensor en richt functie energie kunnen besparen door de warmte gericht te gebruiken.

De meest zuinige terrasheater

De meest zuinige terrasheater is doorgaans een infrarood terrasheater met het juiste vermogen voor de grootte van het te verwarmen gebied. Overweeg ook extra functies die kunnen bijdragen aan een efficiënter energieverbruik. Door bewust te kiezen voor een energiezuinige terrasverwarmer kun je niet alleen genieten van een warme buitenruimte, maar ook energie besparen en bijdragen aan een duurzamer gebruik van energiebronnen.

 

Wellicht ook interessant