Welk materiaal partytent?


Patrick
Specialist Partytenten

Bij Heuts hebben wij een uitgebreid assortiment partytenten bestaande uit compacte, eenvoudige easy up partytenten tot grote event shelters en partytenten met zijwanden die uitermate geschikt zijn voor grote tuinfeesten en andere buitenactiviteiten.
Op een tent na zijn onze partytenten gemaakt van PE materiaal. Dit materiaal is duurzaam en gaat lang mee. Hierdoor kun je de tent meerdere malen per jaar en jaren achter elkaar opzetten. Ons advies is wel om deze in de winter op een droge plek op te bergen, omdat het materiaal te licht is voor slechte weersomstandigheden en om roestvorming te voorkomen.


Hoewel alle tenten van PE zijn gemaakt, zijn er ook duidelijke verschillen te zien tussen de budget en luxe partytenten. Dit verschil is met name terug te zien in het materiaal van het zeil. De kwaliteit van het PE-materiaal wordt aangeduid als gram per m2, zoals 120 gr/m2. Hoe zwaarder het materiaal, des te beter de kwaliteit van het zeil is. Bovendien zegt dit iets over hoe waterdicht een partytent is. Onze budget PE partytenten zijn spatwaterdicht en daarmee geschikt voor de lente- en zomermaanden. Voor de zwaardere weersomstandigheden, zoals langdurige regen en windstoten tot 5/6 bft zijn onze luxe partytenten geschikt. We raden niet aan om een partytent onder omstandigheden als hevige sneeuw- of regenval en harde windstoten op te zetten.


De laatste groep, de easy up tenten van 3x3, zijn makkelijk op te zetten en voorzien van metalen frames. In deze groep vind je tenten voor elk budget, ook wanneer je op zoek bent naar een goedkope party tent. De ‘Partytent 3x3 meter wit’ is namelijk een ontzettend goedkope en functionele uitgave van de easy up partytent 3x3.