• Wegens drukte bij onze transporteurs kan jouw bestelling vertraging oplopen.  Lees meer >

Wat is de Beste Gas BBQ van 2021?

Van simpele burgers tot een echte T-Bone steak, op een gas BBQ kan je serieus lekker eten grillen. Maar is een gas BBQ wel echt iets voor jou? En wat heb je nu allemaal nodig om een heerlijke maaltijd op tafel te kunnen zetten? Lees snel de tips van onze BBQ specialist Kevin en wordt een echte BBQ chefkok. Is barbecueën nieuw voor je of ben je erover aan het nadenken om je BBQ te upgraden? Met zoveel verschillende verkrijgbare modellen kan het een uitdaging zijn om te weten hoe je de beste kiest. Naast gasbarbecues die op propaan of natuurlijk gas draaien, kan je een houtskool BBQ, kamado BBQ, elektrische BBQ of zelfs een draagbare party grill nemen.

Voor iemand die zijn houtskool of elektrische BBQ wil vervangen, zijn gasbarbecues een uitstekende upgrade. Gas grills zijn niet alleen een uitstekende upgrade voor iemand die op zoek is om een oude BBQ te vervangen, ze zijn ook een geweldige keuze voor nieuwe grillers, omdat ze eenvoudig te bedienen zijn en ruim genoeg om de hele familie te voeden (hoewel je ook een kleine gas grill kunt aanschaffen als de ruimte is echt een probleem). Nog een voordeel: Gas BBQ's kunnen worden uitgerust met geweldige functies zoals een rotisseriebrander, schroeibrander, temperatuurmeter en verschillende grillroosters.

Om je te helpen kiezen, hebben wij de acht bestverkochte modellen getest door burgers, hele kippen, spareribs en meer te barbecueën. Deze lijst wordt regelmatig vernieuwd.  


Beste overall BBQ

Weber Spirit II E-210 GBS Gasbarbecue

Zet de deur naar de wereld van het barbecueën open met de gestroomlijnde Spirit II E-210 GBS gasbarbecue. Deze barbecue met twee branders is ideaal voor kleine ruimtes en bevat tal van aantrekkelijke snufjes, zoals het krachtige GS4 grillsysteem, de iGrill-compatibiliteit en handige werkbladen om borden op te zetten. Welkom bij de Weber familie.

De Weber Spirit II E-210 gas BBQ is voorzien van een deksel, twee werkbladen, weersbestendige wielen en 6 gereedschapshaken. De gas BBQ heeft een open onderstel waardoor het opbergen van spullen eenvoudig is. De opvangschaal onder de grill zorgt ervoor dat al het vet opgevangen wordt. 

Tijdens onze test heeft de Weber Spirit II E-210 barbecue op vloeibaar propaangas mals vlees geproduceerd. Grill geschroeide hamburgers met een lichtroze centrum, krokante kippenhuid met sappig vlees en ribbetjes die van het bot vallen. Deze gas BBQ kan het allemaal!

Weber Original Kettle Houtskool BBQ 57 cmWeber Original Kettle Houtskool BBQ 57 cm

Beste mid-range BBQ

Campingaz 3 Series Classic LS Plus Zwart

Deze luxe Campingaz 3 Series Classic LS Plus barbecue is gewoon perfect voor geslaagde feestmaaltijden. Met zijn krachtige en duurzame roestvrij stalen branders zet hij keer op keer consistente prestaties neer. De drie branders zijn afzonderlijk instelbaar, waardoor je gelijktijdig een selectie vlees, vis en groenten kunt bereiden. Een geïntegreerd spit (als optie) is ideaal voor gebraden kip. Het nieuwe Culinary Modular Systeem brengt nog meer variatie op tafel. Kruiden en accessoires vinden een plaatsje aan de haken of op het inklapbare zijtafeltje. Een lekkere saus of garnering is klaar in een wip op de extra zijbrander. 

Het eten dat we op de Campingaz 3 series Classic LS Plus barbecue bereidden was goed, hoewel iets minder krokant en geschroeid dan de Weber. Als u onder de €450 wilt blijven, biedt deze buitengrill de beste balans tussen functies en prestaties van de modellen die we hebben getest.


Beste gas BBQ voor een klein budget

Buitenkeuken Kansas 3-pits Pure Garden & Living

Laat al je vrienden maar komen en bereid je voor op een memorabele BBQ avond. Deze luxe buitenkeuken Kansas van Pure Garden & Living is een compacte en moderne gasbarbecue met een optimale prijs/kwaliteit verhouding. De Kansas buitenkeuken is voorzien van 3 krachtige branders en 2 inklapbare zijtafels. Deze zijtafels bieden extra werkoppervlak om tijdens het grillen bijvoorbeeld vlees te marineren of BBQ-gereedschap op te leggen. De deksel van deze barbecue is voorzien van een thermometer, zo weet je zeker dat je het gerecht op de juiste temperatuur bereid. De trolley biedt voldoende ruimte om de gasfles netjes weg te werken. Bovendien verplaats je deze buitenkeuken makkelijk door de twee wielen.

Wat ons tijdens het testen van deze grill vooral opviel, was hoe snel hij op temperatuur was in vergelijking met andere modellen. Hij hield die warmte ook goed vast.


Hoe we testen

Om de beste gasgrill te bepalen en een idee te krijgen hoe deze grills presteren in een verscheidenheid aan kookscenario's, voeren we drie testen uit. Deze testen zijn gebaseerd op verschillende vleessoorten, methoden en warmte-instellingen en laten ons zien hoe efficiënt en gelijkmatig een grill gaart (of niet).

Spareribs

Onze eerste test is sparerib. We verwarmen elke grill 10 minuten voor op hoog vuur, voordat we de grill op laag vuur zetten. Afhankelijk van de grootte van de grill, betekent dit dat we één of twee branders helemaal uitzetten.

We verwijderen het buitenste vlies van de ribbetjes en kruiden het. Daarna worden de ribbetjes op een stuk aluminiumfolie gelegd en drie uur lang gegrild met de deksel de hele tijd gesloten.

Ribbenliefhebbers zijn het misschien niet eens met deze relatief korte en rookvrije gaarmethode, maar het stelt ons in staat om te zien hoe goed een gewone propaangasgrill langzaam en laag kan garen. Zelfs met de wellicht wat korte gaartijd van 3 uur zijn de ribbetjes aan het eind van deze test mals en sappig.

steaks op houtskool bbqsteaks op houtskool bbq

schoorsteen voor houtskoolschoorsteen voor houtskool

Kip

Om de grill te testen met een gemiddelde gaartijd en gemiddelde warmte-instellingen, grillen we kip. We verwarmen de grill 10 minuten voor op de hoogste stand, zetten de warmte dan lager op medium en zetten de branders uit om een indirecte warmte-omgeving te creëren.

Gegrilde kip moet een knapperige huid hebben en het vlees moet door en door gaar zijn, maar mag niet droog zijn. Daarom hebben wij ervoor gekozen dit vlees te testen op de drie verschillende gas BBQ's


Burgers

Burgers zijn onze laatste test voor onze grillrecensies.

Als de grill 10 minuten is voorverwarmd op hoge temperatuur, gaan de burgers op de grill. Na zes minuten bakken draaien we de brugers om en controleren we de interne temperatuur. Als de laatste burger 145 graden is, is de partij klaar. Een goede hamburger in deze test is een hamburger die zowel een mooie buitenkant heeft als een lichtroze centrum.


Kevin BBQ Specialist
Kevin
Specialist BBQ's

Voordelen van een gasbarbecue

  • Snel opgewarmd
  • Verstelbare temperatuur
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Geen rook overlast

Nadelen van een gasbarbecue

  • Je hebt een gasfles nodig
  • Geen rokerige smaak
  • Prijzig
  • Klein grill oppervlakte

Andere gasbarbecues die we hebben getest:

Het Heuts Buiten Huis team werkt al enkele jaren in de BBQ wereld. Naast de modellen die wij hierboven aanbevelen, zijn hier de andere gasbarbecues die we getest hebben: